Culinary Spy

Na tropie najlepszych restauracji, najbardziej klimatycznych kafejek i najsmaczniejszych produktów dostępnych w Krakowie.

O MNIE

Pomysł na „Culinary Spy” narodził się gdzieś pomiędzy pieczeniem mojej pierwszej brioszki a kolacją we włoskiej knajpie przy Św. Anny. Od czasu, kiedy swoją egzystencję pod Wawelem dzielę z rodowitym Francuzem, jestem zdecydowanie bardziej podatna na uroki dobrej kuchni. Z przyjemnością gotuję w domu i sięgam po coraz trudniejsze przepisy. Wraz z Mathieu odkrywam krakowskie restauracje, kafejki i bistra. Poznaję nowe smaki, kosztuję egzotycznych delicji.

Kraków to nie tylko słynny „Wierzynek” czy niezwykle ostatnio popularna „Charolotte”. Na najwyborniejsze dania i najsympatyczniejszą obsługę natrafiliśmy poza utartym szlakiem! Dawna stolica Polski jest także miejscem, w którym każdy smakosz znajdzie unikatowe i niszowe produkty z różnych zakątków globu. 

I właśnie odkrywaniem kulinarnego świata w Krakowie chcę podzielić się z Tobą, Drogi Czytelniku. Zapraszam Cię do mojej kuchni i spiżarni, a także na wyprawy w poszukiwaniu doskonałego smaku. 

Bon Appétit!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s